Weekly News

Andrea Cantong, marketing manager bij Fellowes HR

Andrea Cantong over de vitaliteit van werknemers

Wat is het belang van vitaliteit van werknemers?

“Eén van de vier werknemers beschrijft zichzelf als iemand die thuis wel gezond leeft, maar op het werk ongezond. Gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het cruciaal om dit tij te keren en te voorzien in de behoefte van een gezonde werkcultuur. Om de gezondheid en vitaliteit te stimuleren is het als werkgever belangrijk om actiever gedrag te ondersteunen.”


Waar begint een effectief vitaliteitsbeleid?

“Bij het inventariseren van slechte gewoontes. Werknemers brengen de meeste tijd zittend door aan hun bureau en één op de drie ervaart daardoor gezondheidsproblemen. Faciliteer bijvoorbeeld Zit-Sta werkplekken en houd vergaderingen elders op kantoor of zelfs in de buitenlucht! Een kleine verandering met groots effect.” 


Hoe waarborg je de effectiviteit van het beleid?

“Het introduceren en vasthouden van nieuwe gewoontes valt niet mee, maar de urgentie is hoog. 70 procent vindt dat de werkgever meer moet doen om gezondheidsproblemen proactief te voorkomen. Het is van belang dat het management hierin het voortouw neemt, het goede voorbeeld geeft en anderen aanspoort hetzelfde te doen. Zo heeft het vitaliteitsbeleid de beste kans van slagen, word je een aantrekkelijkere werkgever en trek je talent naar je toe.”


Delen

Journalist

Related articles