Weekly News

HR

De optimale werkplek brengt mensen in beweging

De omgeving waarin wij werken, maar ook ons gedrag in die omgeving, maakt dat we vaker ziek zijn. Meer aandacht voor een goede inrichting van kantoren leidt tot gezondere, productievere werknemers. En in tegenstelling tot wat sommige werkgevers denken, hoeft dat helemaal niet veel te kosten.

Als je ook maar één procent op personeelskosten kunt besparen door de inrichting van het gebouw, dan is het dat zeker waard'

De meeste fulltime werknemers in Nederland verblijven wekelijks veertig uur of meer op kantoor. Het merendeel van die tijd wordt zittend doorgebracht. Dat veel zitten niet goed is voor je gezondheid, is iets waarvan we ons nog te weinig bewust zijn. Langer dan drie uur zitten per dag wordt door verschillende studies al in verband gebracht met een levensverkorting van twee jaar. Wie dit weet, kan er iets mee doen. Bijvoorbeeld door medewerkers te stimuleren meer te bewegen. Van lopend vergaderen tot sta-bureaus en van 'activity-based' werken tot het aanmoedigen van trapgebruik.  


Marleen Teunis, auteur van het boek 'Werken, iedereen wordt er beter van' en directeur van Van Campen Consulting, denkt dat werkgevers verder kunnen gaan dan zij nu doen om de gezondheid van hun werknemers te stimuleren. "Naast zaken waar je als werkgever al aan moet voldoen, zoals ventilatie, licht, geluid en ergonomisch werken, kun je vitaliteit ook beïnvloeden door de inrichting van het pand." Zo kan bijvoorbeeld een aantrekkelijke kantine ervoor zorgen dat kantoorwerkers minder vaak aan hun bureau lunchen. Ook kan het geen kwaad om een eindje te moeten lopen naar een centrale plek voor goede koffie of om te printen. Planten en een prikkelende inrichting om de werknemer mentaal 'scherp' te houden spelen eveneens een rol.


Daarnaast kunnen werkgevers hun werknemers ook stimuleren te bewegen tijdens het zitten. Denk bijvoorbeeld aan met je voeten meetikken op de maat van de muziek, maar ook aan speciale stoelen waarop je jezelf continu moet corrigeren om in balans te blijven of zelfs bureaus waaraan je kunt fietsen.


Verder denken over maatregelen om vitaliteit te verhogen is vaak een kwestie van cultuur. Evelien Koekkoek, interieurarchitect en initiatiefnemer van het platform hetgezondewerken.info, ziet dat vooral jonge organisaties er meer voor open staan. "Dat heeft met nieuwsgierigheid te maken en met het ontbreken van een vastgeroeste cultuur. Maar ook grote organisaties en bedrijven die met gezondheid bezig zijn, zoals zorgverzekeraars en farmaceutische bedrijven, doen veel omdat er hier veel kennis aanwezig is." Het valt werkgevers overigens aan te raden maatregelen niet eenzijdig op te leggen maar werknemers mee te nemen in het proces. Teunis: "Als werkgever moet je niet de moraalridder uit gaan hangen, want dat gaat niet werken. Inspireer liever om bewust te maken en gedrag positief te beïnvloeden." 


Twee aspecten moeten werkgevers zich goed realiseren. Ten eerste: Nederland heeft de twijfelachtige 'eer' om het land te zijn met de meeste burn-outs per hoofd van de bevolking in Europa. Veel zittend werken is een belangrijke oorzaak - ook daarin zijn we Europees koploper. En ten tweede schatten werkgevers de kosten voor een speelsere, dynamische kantoorinrichting vaak te hoog in. "Gerekend over dertig jaar vormen het initiële ontwerp en bouw van een kantoor maar 2 procent van de totale bedrijfskosten, tegenover 92 procent voor arbeid", zegt Koekkoek. "Als je ook maar één procent op personeelskosten kunt besparen door iets meer uit te geven aan de inrichting van het gebouw, dan is het dat zeker waard."

Delen

Journalist

Koos Plegt

Related articles