Weekly News

Volgens Victor Vilé van Premium Classics ZAKELIJKE MOBILITEIT

De toekomst van de Youngtimer en klassieke automobielen

Zoals bekend is de Youngtimer vanwege onder meer fiscale redenen een interessante optie voor de keuze van een auto van de zaak. De gunstige bijtelling is van toepassing voor zowel DGA’s, medewerkers en ZZP’ers. Ook milieutechnisch kun je niet duurzamer investeren.

Naast de zakelijke rijders groeit het aantal liefhebbers van het culturele erfgoed, zoals je unieke Youngtimers en klassiekers best mag benoemen. Veel van onze relaties zien in hun passie voor deze categorie tevens een goede investering. Genieten van unieke automobielen kan inderdaad samengaan met een interessant rendement.


De liefde voor bijzondere auto’s groeit nog steeds. Wij zien dat ook terug bij onze relaties die zelfs jongere auto’s kopen die als toekomstige klassieker nu reeds interessant zijn. De passie voor speciale automobielen groeit gestaag en het is dan ook niet vreemd dat het aantal relaties met meerdere iconen in hun verzameling toeneemt.


In onze markt is het duidelijk dat de Youngtimer als zakelijk vervoermiddel een terechte keuze is ten opzichte van passie, exploitatie, fiscale aspecten en milieu. Daarnaast wordt de adoratie voor echte iconen steeds meer bevestigd doordat deze categorie sterk groeit. Een en ander zorgt voor een opwaartse druk van de prijzen. 


Bij aanschaf blijft het zaak altijd voor kwaliteit te gaan en je door gerenommeerde aanbieders te laten informeren.


Delen

Journalist

Related articles