Weekly News

Rob van Gool FINANCE

De voordelen van investeren in supermarktvastgoed

Hoe heeft het supermarktvastgoed standgehouden?

“De wereld van het supermarktvastgoed heeft nauwelijks klappen gehad door de crisis, terwijl de rest van het winkelvastgoed de crisis wel voelde. De supermarkten worden niet apart gevolgd en vallen daarmee onder winkelvastgoed. Supermarkten en non-food winkels zijn niet te vergelijken. Schoenen koop je eens in de zoveel tijd, net als kleding. De supermarkt ziet de gemiddelde Nederlander daarentegen zo’n drie keer per week. Daardoor is supermarktvastgoed veel stabieler.”


Hoe gaat het met het supermarktvastgoed op dit moment?

“De winkelervaring van klanten wordt steeds belangrijker, daar spelen supermarkten op in. Vanuit beleggingsperspectief is supermarktvastgoed een aantrekkelijke belegging. Tien jaar geleden waren de prijzen van supermarktvastgoed gelijk aan de huidige prijzen, echter lag de rente die je betaalde over de lening toen rond de vijf procent, waar dat nu twee procent is.”


Hoe gaat het in de toekomst veranderen?

“Qua rendement verwacht ik dat de prijzen, in vergelijking met tien jaar geleden, naar elkaar toe zullen groeien door lagere rentes of door stijgende vastgoedprijzen. Door verstedelijking zullen er meer stadswinkels ontstaan in de Randstad.”

Delen

Journalist

Bram Zeldenrijk

Related articles