Weekly News

Maurice Rojer, Adjunct-directeur ABU FINANCE

Drie vragen over payrolling aan Maurice Rojer

Welk belang heeft payrolling voor organisaties van nu?

“Een payrollbedrijf ontzorgt een opdrachtgever. Veel ondernemers vinden het werkgeverschap ingewikkeld. Met name kleine ondernemingen zijn niet ingericht op alle verantwoordelijkheden rondom het werkgeverschap. Denk bijvoorbeeld aan het begeleiden van zieke medewerkers of het geven van scholing. Ook grotere bedrijven besteden dit graag uit en voor hen is payrolling bovendien een manier om hun flexibele schil vorm te geven. Het verschil met klassiek uitzenden is dat opdrachtgevers zelf de werving en selectie blijven doen.”


Waar moet men op letten bij het kiezen van een payrolling-bedrijf?

“De keurmerken van SNA (Stichting Normering Arbeid) en van ABU of NBBU, de twee werkgeversorganisaties in de markt. Dit geeft de garantie dat de kwaliteit goed is, dat het payrollbedrijf zich aan cao’s houdt en netjes belasting afdraagt. Bij het inschakelen van een payroller ontstaat een driehoeksverhouding tussen werknemer, werkgever en opdrachtgever. Het is belangrijk
dat deze relatie transparant is. Ook dit is iets om in te gaten te houden als opdrachtgever.”


Wat staat de sector in 2017 en daarna te wachten?

“De behoefte aan ontzorging en flexibiliteit zal niet afnemen. Payrolling zal meegroeien met de arbeidsmarkt en de economische groei. Een en ander zal ook afhangen van hoe ingewikkeld het komende kabinet werkgeverschap gaat maken.”


Delen

Journalist

Related articles