Weekly News

Martijn Duivenvoorden, LeaseBijtellingVrij.nl ZAKELIJKE MOBILITEIT

Echt onafhankelijk adviseren

LeaseBijtellingVrij.nl in Almere heeft zich volledig toegelegd op semi- (hybride) en volledig elektrische auto’s. De zakelijke rijder weet die categorie auto’s steeds beter te vinden. Dat heeft vooral te maken met het kostenaspect, benadrukt Martijn Duivenvoorden, ceo van LeaseBijtellingVrij.nl.


De fiscale voordelen voor nieuwe hybride auto’s zijn dit jaar komen te vervallen, het 22%-bijtellingstarief. Maar de reeds geleverde hebben nog 0,7 of 15% bijtelling. Voor plug in-hybride auto’s geldt tevens tot en met 2020 nog wel degelijk het halftarief op de wegenbelasting, terwijl volledig elektrische auto’s helemaal zijn vrijgesteld ook t/m 2020. Bovendien kennen dat laatste type auto’s een zeer beperkte fiscale bijtelling van 4 procent. En er zijn wel degelijk ook nog auto’s beschikbaar met 0% bijtelling. 

Martijn Duivenvoorden: “DGA’s kiezen doorgaans voor een knappe, representatieve auto, terwijl er natuurlijk wel degelijk op kosten wordt gelet. En gezien de financiële voordeligheid van semi-(hybride) en volledig elektrische auto’s is het een logische consequentie dat deze wagens vaker als leaseproduct worden aangeboden.”


Onafhankelijk advies

Wat LeaseBijtellingVrij.nl bijzonder maakt, is dat het bedrijf zich volledig heeft gespecialiseerd in (bijna) nieuwe hybride en elektrische auto’s. Geen enkel ander bedrijf kent toegang tot een dergelijk breed aanbod. Omdat LeaseBijtellingVrij.nl alle auto’s in opdracht van eigenaren verkoopt maakt het niet uit welke auto er aangeschaft wordt. “Dat heeft als groot voordeel dat wij onafhankelijk kunnen adviseren. Het is aan de eindgebruiker de beslissing voor welke wagen hij wil kiezen, hoewel daarbij natuurlijk ook geldt dat wij diepe kennis hebben van de markt en als geen ander auto’s kunnen aanbieden tegen concurrerende prijzen.”


Meer besef

Het besef dat steeds meer leeft, benadrukt Duivenvoorden, is een simpele rekensom die doorslag geeft tot het totale kostenplaatje. Een klassemodel elektrische auto kent weliswaar een hoger leasebedrag dan een reguliere benzine of diesel-auto, maar daar staan lage onderhoudskosten en lage brandstofkosten tegenover. “De kosten per kilometer maken elektrisch rijden vaak goedkoper dan rijden op traditionele brandstoffen. Elektrisch rijden biedt bovendien een belangrijke bijdrage aan de oplopende MVO-belangstelling. Ook die afweging valt vaker in het voordeel uit van elektrische rijden.”


LeaseBijtellingVrij.nl

De Steiger 128

1351 AL Almere

Telefoon: 088-bijtelling (088-2458355)

E-mail : info@leasebijtellingvrij.nl 

Delen

Journalist

Related articles