Weekly News

HR

Er moet meer gekeken worden naar werknemers die niet verzuimen

Als het gaat om ziekteverzuim kijken bedrijven te veel naar medewerkers die afwezig zijn en te weinig naar de groep die gewoon aan de slag is. Dat betoogt Peter Abelskamp, businessleader van Mercer: “Zorg dat die groep goed in hun vel zit. Dan presteren ze beter en is het verzuim lager.”

Mercer, een consultancybedrijf op het gebied van Health, Wealth & Career, publiceerde onlangs een whitepaper met als uitgangspunt medewerkers te stimuleren om verzuim te voorkomen. “Als werkgever heb je een belangrijke rol. Een derde van de dag besteed iemand aan werk. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat die persoon daar plezier aan heeft”, legt Abelskamp uit. “De kosten om ‘werkgeluk’ te creëren liggen een stuk lager, dan wanneer je iemand moet doorbetalen als hij of zij eenmaal ziek thuis zit.” 


Als bedrijf moet je de ‘duurzame inzetbaarheid’ van een werknemer zoveel mogelijk optimaliseren, zegt Abelskamp. Dat kan van alles zijn: van een simpele stop-met-roken cursus tot complete work out-sessies, maar ook: “Ervoor zorgen dat collega’s gaan nadenken over hun carrière en baan, biedt opleidingen aan. Als een groot merk omvalt en mensen opeens op straat staan, dan weten een hoop daarvan niet echt wat hun alternatief is. Die werken al twintig jaar bij dezelfde zaak en hebben zich nooit afgevraagd hoe duurzaam inzetbaar zij dan wel of niet zouden zijn. Dat moet veranderen, het kan iedereen overkomen” 

Feit

Het volledige whitepaper is hier te lezen:

http://www.mercer.nl/financiele-gezondheid-medewerkers.html

Delen

Journalist

Ger de Gram

Related articles