Weekly News

Point Fashion in Zaandam werd extra in het zonnetje gezet: het was deze klant die getekend had voor het 1000 ste voorschot. Sommige klanten sluiten in hun bestaan meerdere kredietafspraken af. ADVERTENTIE

Financiering bij PIN Voorschot in no time geregeld

Banken hebben de toegang tot krediet niet op slot gegooid, maar toch zeker een stuk complexer gemaakt. MKB’ers met een wens tot financiering weten nu gelukkig vaker een alternatieve route te vinden, waarbij PIN Voorschot steeds nadrukkelijker in beeld komt. De groeiende populariteit van die financieringspartij is te danken aan de snelle afhandeling van de kredietaanvraag, zelfs vaak binnen twee dagen, en de supereenvoudige en volledig geautomatiseerde aflossing.

PIN Voorschot is nog jong, werd in maart 2015 opgericht en is een product European Merchant Finance. In dit relatief korte bestaan hebben inmiddels honderden ondernemers toegang gevonden tot deze vorm van kredietverstrekking, waarbij toelichtende reviews van klanten demonstreren dat er sprake is van groot enthousiasme. Waar deze financieringsvorm op neerkomt, is dat de MKB’er op basis van zijn omzethistorie binnen enkele dagen toegang krijgt tot aanvullend krediet. De aflossing is een fluitje van een cent. De gebeurt namelijk volledig automatisch via het PIN-apparaat van de ondernemer. Vandaar natuurlijk de naam PIN Voorschot. 


Persoonlijk bezoek

Dat was het korte verhaal. Want als extra toelichting geldt o.a. de onderscheidende kwaliteit dat elke kredietaanvrager persoonlijk wordt bezocht door PIN Voorschot. In tegenstelling tot beoordeling door banken betekent dat persoonlijke gesprek ook dat er rekening wordt gehouden met randvoorwaarden. Krediet wordt veelal verstrekt op basis van een omzethistorie tot een jaar terug. Bestaat de onderneming nog relatief kort, bijvoorbeeld een half jaar, terwijl die een overtuigende omzetprogressie laat zien, dan ontstaat er wel degelijk ruimte voor mogelijkheden. De ervaring van de kredietbeoordelaar speelt daarbij een doorslaggevende rol. “Door onze expertise weten we waar de kansen liggen. Voor een enthousiast team dat uitdagingen wil oppakken, bestaan er prima financieringsmogelijkheden”, stelt marketeer Björn Dull van PIN Voorschot.


Geen bergen paperassen

Wat de directe relatie met klanten bovendien uniek maakt, is dat er veel maatwerk en flexibiliteit ontstaat. Dat geeft enorm veel snelheid aan het proces om het voorschot te regelen. Zo hoef je als ondernemer niet eerst langs de notaris of bergen paperassen te overhandigen. Björn Dull: “Wat we ter beoordeling vragen, heeft eigenlijk iedere ondernemer op de plank liggen of kan eenmalig uit internetbankieren gehaald worden. Dan moet je denken aan jaarstukken en zoiets als persoonsgebonden legitimatie. Dat is allemaal in no time geregeld. Bij een positief besluit heb je het voorschot binnen twee dagen op je rekening.”


PIN automaat

Wat deze manier van financiering bovendien aantrekkelijk maakt, is de supereenvoudige aflossing. Dat gebeurt dus volledig automatisch en simpel via de eigen PIN automaat. Elke dag gaat een vooraf afgesproken percentage van de PIN-omzet naar PIN Voorschot als aflossing. Heeft u een dag veel omzet, dan betaalt u meer terug. Heeft u een dag minder of geen omzet, dan betaalt u weinig of niks terug. “Zo simpel als wat. Dat betekent ook dat je als ondernemer niet wakker hoeft te liggen van je aflossing als je een slechte dag hebt. Of een dag door ziekte bijvoorbeeld geen activiteiten hebt. Dan los je die dag dus minder of zelfs helemaal niks af.”


Iedereen met PIN-automaat

Tot de doelgroep van PIN Voorschot hoort iedere ondernemer met een PIN-automaat. Zo simpel is het. Vaak zijn dat natuurlijk retailers en horecagelegenheden, maar je kunt ook denken aan sportscholen, kappers of een zonnestudio bijvoorbeeld. De kredietverstrekker komt vaak in contact met MKB’ers die behoefte hebben aan nieuw krediet om plannen te realiseren. Bijvoorbeeld het voorfinancieren van een nieuwe collectie. Veel financiële instellingen hebben amper mogelijkheden om in te spelen op deze wensen. Juist dat maakt PIN Voorschot zo aantrekkelijk voor MKB’ers die investeringsplannen hebben, maar bij reguliere partijen als banken eigenlijk amper aan hun trekken komen. 

Wie graag een persoonlijk gesprek wil regelen met PIN Voorschot is van harte uitgenodigd om contact op te nemen

Delen

Journalist

Related articles