Weekly News

Henk van den Helder ZAKELIJKE MOBILITEIT

Flexibeler omgaan met mobiliteit

 “Traditioneel gezien leaset men auto’s vaak voor zo’n twee tot vier jaar”, stelt Henk van den Helder, algemeen directeur Hertz Rent A Car Benelux, “maar de jongere generatie wil niet gebonden zijn aan een auto.”


Als je je leaseauto eerder wil inleveren betaal je daarvoor een hoge boete. “Verhuurbedrijven onderscheiden zich daarin van leasemaatschappijen omdat ze ook korte termijn leasing aanbieden”, stelt van den Helder. Minilease is een passend alternatief op de autoverhuurmarkt. Daarmee kun je een auto al vanaf dertig dagen huren. “Na die dertig dagen kan je er op elk moment boetevrij van af. Je kunt dus een auto huren voor 3 jaar, maar ook voor een maand, afhankelijk van je behoefte.”


Volgens van den Helder sluit dit naadloos aan op de flexibeler wordende mobiliteitsmarkt. “Anders dan bij traditionele leasecontracten biedt minileasen mensen de mogelijkheid voor korte tijd een auto te huren zonder BKR-registratie. Het huren van een auto zit dan niet in de weg bij het aanvragen van financiering voor andere doeleinden. Ook geeft minileasen klanten de mogelijkheid op te schalen naar duurdere automodellen als het beter gaat met de zaken. Ultiem flexibel dus.”

Delen

Journalist

Related articles