Weekly News

HR

Future proof met Agile werken

Door alle nieuwe technologieën en de snelheid waarmee innovaties elkaar opvolgen is het noodzakelijk dat bedrijven op een andere manier gaan werken, zo stelt Arie van Bennekum op de website van Consultancy Nederland. Er is een grote behoefte aan Agile werken, wat bedrijven in staat zal stellen sneller producten op te leveren.


Agile werken is niets nieuws meer, maar er zijn wel enkele nieuwe trends waar te nemen die in 2018 door zullen gaan zetten. Bijvoorbeeld de implementatie van Corporate Agile. In plaats van aparte teams die onderling agile werken, zullen de verschillende teams binnen organisaties meer gaan samenwerken. Dit betekent een shift naar multidisciplinaire teams waarin alle stakeholders betrokken zijn en dat gedurende het gehele proces blijven. Dit betekent dat controles niet langer achteraf gedaan worden, maar gedurende het proces.


De HR-afdeling speelt hierbij een grote rol. Zij zijn verantwoordelijk voor het vinden van medewerkers die passen bij een Agile bedrijfsproces. Wie wat doet wordt minder belangrijk, en het team resultaat gaat voor individuele resultaten.


Een trage, sequentiële aanpak kan je je als organisatie niet langer veroorloven. Het is dan ook van belang dat alle organisaties binnen een keten zich bezighouden met het Agile werkproces. Alleen dan maak je je organisatie écht futureproof.

Delen

Journalist

Related articles