Weekly News

Het voordeel van FinTechs

3 vragen aan, Niels Turfboer, managing director bij Spotcap, online kredietverlener voor het MKB 


Hoe kunnen FinTech-bedrijven middels financiële technologie klanten efficiënter bedienen in zakelijke kredietverlening?

“Financiële technologie an sich doet niet per se iets, tenzij het goed uitgevoerd en ingezet wordt. Indien goed geïmplementeerd kunnen FinTechs in zakelijke kredietverlening de gebruiksvriendelijkheid voor de klant significant verhogen. FinTech-kredietverstrekkers zijn kostenefficiënter, een stuk sneller en meer klantgericht dan traditionele financiële partijen.”


Welke mogelijkheden en voordelen brengt financiële technologie voor MKB-ondernemers?

“FinTechs kunnen bedrijven helpen die voor grote banken niet of minder winstgevend zijn, zoals in kredietaanvragen onder een miljoen. Deze bedrijven hebben geen grote financiële afdelingen en voor grote banken is het lastiger om snel een kredietanalyse uit te voeren. FinTech-kredietverstrekkers kunnen een bedrijf vaak binnen een dag antwoord geven, zodat ondernemers gelijk weten waar ze aan toe zijn.”


Wat voor innovaties zijn er op het gebied van online kredietverstrekking?

“Sommige FinTech-partijen werken al samen met banken in krediet- en risicoanalyse.  Toekomstige innovaties in online kredietverlening zitten vooral in het gebruik van Artificial Intelligence, Predictive Modelling en Big Data. Op basis van deze data kan dan bijvoorbeeld al binnen een uur een kredietaanvraag van 300.000 euro worden goedgekeurd.

Maar ook de gebruiksvriendelijkheid in online kredietverlening wordt steeds beter. Een ondernemer kan op eenvoudige wijze enkele documenten toesturen waarop meteen een kredietanalyse gemaakt kan worden.”


Delen

Journalist

Related articles