Weekly News

Oliver Blume, CEO van Porsche ZAKELIJKE MOBILITEIT

Hoe combineer je duurzaamheid met sportwagens?

3 vragen aan Oliver Blume

CEO van Porsche


Wat betekent duurzaamheid voor u?

“Je verantwoordelijk gedragen, zonder de mogelijkheden voor latere generaties in gevaar te brengen. Daarom nemen we ook constant maatregelen om vooruitgang te blijven boeken. Zo proberen we onder andere het gebruik van grondstoffen bij de productie terug te dringen, maken we gebruik van slimme mobiliteitsoplossingen voor onze medewerkers en lanceren we een integratiejaar voor vluchtelingen.”


Kun je dan wel geloofwaardig communiceren over auto’s met tot wel 900 pk met het benzineverbruik van een alledaagse auto?

“Er zijn nogal wat vooroordelen op dat gebied. Men vindt het soms moeilijk te begrijpen dat er enorme stappen zijn gemaakt in de automotive sector. We blijven bij Porsche altijd zoeken naar een perfecte combinatie van duurzaamheid en prestaties.”


Hoe ziet de toekomst van de sportwagen eruit?

“Elektrische mobiliteit, digitalisering en connectiviteit spelen een belangrijke rol. Zoals we al hebben laten zien, zullen we meer nadruk gaan leggen op het combineren van digitale innovaties en state-of-the-art aandrijfconcepten met sportieve rijdynamiek. De kennis op het gebied van hybridetechnologie die we op het circuit opdoen, voeren we direct door in onze serieproductie. Daarmee lopen we voorop. Als het gaat om zaken als bijvoorbeeld autonoom rijden hoeven we niet per se de eerste te zijn. Zo lang we maar perfect inspelen op de wensen van onze klanten.”


Delen

Journalist

Related articles