Weekly News

Makkelijker met geld omgaan met FinTech

FinTech, een samenvoeging van de woorden financial en technology, is bezig met een opmars. De term omvat alle innovatieve financiële producten en diensten die de manier waarop we met geld omgaan vereenvoudigen, aldus de uitleg op IEXGeld.nl. Denk bijvoorbeeld aan PayPal, een bedrijf dat consumenten een alternatief biedt voor de door banken aangeboden betaaloplossingen. De verwachting is dat de ontwikkeling van FinTech-initiatieven de financiële sector flink op zijn kop zal zetten.


Denk bijvoorbeeld aan crowdlending, een initiatief waarbij je met meerdere mensen een lening verstrekt aan bedrijven of particulieren of aan technologieën als blockchain en andere cryptovaluta’s. Deze technologieën zetten de traditionele banken onder druk, stelt IEXGeld.


Deze transitie wordt voornamelijk aangestuurd door de zogenoemde ‘millennials’, zo blijkt uit een artikel in Financier Worlwide. Zij zijn continu op zoek naar flexibele financiële oplossingen en vinden deze in de FinTech, omdat ze dan kunnen betalen, lenen of beleggen zonder tussenkomst van banken. Ook bieden FinTech opties aantrekkelijker tarieven. Het grootste voordeel van FinTech, volgens Financier Worldwide, is echter het gebruikersgemak. Online kun je met een paar keer klikken al betalen, beleggen of lenen.


Echt bang hoeven traditionele banken echter nog niet te zijn, stelt Financier Worldwide. Het is alleen wel van belang dat banken zelf ook wendbaarder en flexibeler worden. Door FinTech opties te omarmen in plaats van af te stoten kunnen banken nog jaren mee.


Delen

Journalist

Related articles