Weekly News

Met tientallen mensen tegelijk communiceren via video-oplossing via Lifesize Cloud

Geeft u door reiskosten en reistijd ook kapitalen uit aan communicatie met uw klanten en personeel? Kies dan voor videobellen. Lifesize Cloud is een veelzijdig videocommunicatieplatform dat breed binnen uw bedrijf kan worden ingezet. Voor vergaderingen, maar ook voor sollicitatiegesprekken of om even mee te kijken bij de collega's in Taiwan.

'Je kunt als monteur meekijken, terwijl iemand je toont welk waarschuwingslampje kilometers verderop brandt. Je kunt de videomeeting ook opnemen.'

Lange files, vermoeiende vluchten met hoge kosten. Om met onze klanten en collega's te overleggen, reizen we heel wat af. Soms is persoonlijk contact noodzakelijk, in veel gevallen kan ook een videogesprek volstaan. Lifesize Cloud is eenvoudig in gebruik, biedt een hoge beeldkwaliteit en de benodigde infrastructuur draait in de cloud. De deelnemers hoeven dus geen technische kennis te hebben, ze maken gebruik van de technische structuur die er al ligt. Het is net zo eenvoudig als een normaal telefoontje. U kunt met tientallen mensen tegelijk communiceren


Stefan van Hoof, Country Manager Benelux bij Lifesize, geeft een demonstratie: “Met het telefoonboek kun je aanklikken wie je wilt bellen. Degenen die je belt hoeven niet per se Lifesizesoftware op hun computer te hebben, zij krijgen dan via een gastuitnodiging in hun mail een link met een uitnodiging of bellen via de webbased video-oplossing. Maar ook met gebruikers van Skype for Business kan een videogesprek worden opgezet. De spreker die aan het woord is, zie je groot in beeld, de andere veertien gebruikers die het laatst aan het woord waren, zie je klein. De software vergroot vanzelf het beeld van degene die aan het woord is.”


Op verschillende continentale locaties staat apparatuur van Lifesize. Er zijn zelfs lokale inbelnummers in meer dan zestig landen, bedoeld voor mensen die per telefoon willen deelnemen aan een videogesprek, zodat gebruikers geen hoge kosten hebben. Smartphones, tablets, latops en desktops: met alle apparaten die voorzien zijn van microfoon en speaker, kunnen ze meedoen met het gesprek. Het Lifesize-systeem is zowel geschikt voor Android, iOS, MacOS als Windows.


Van Hoof: “Je sluit een passend abonnement af voor je organisatie. Daarna krijg je direct beschikking over ons highspeed netwerk met, afhankelijk van de bandbreedte, HD-kwaliteit.” Om het voor de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken zijn er interfaces in verschillende talen zoals Nederlands, Chinees, Frans, Engels, Italiaans. Omdat alles in de cloud hangt, zijn er voor de gebruiker verder geen IT-kosten. Er is geen eigen helpdesk nodig en ook geen eigen datacentrum.


Bij de demonstratie is direct het verschil met reguliere software voor webconferenties duidelijk. Het beeld is haarscherp, alsof je bij elkaar in de kamer zit. Van Hoof klikt een powerpointpresentatie aan. Die presentatie is in grootte aan te passen, zodat je het ook op een klein apparaat prima kunt zien. 


Lifesize levert daarnaast ook roomsystemen, die geïntegreerd worden met het videonetwerk. Deze worden geïnstalleerd in kamers die vaak gebruikt worden voor videoconferencing, bijvoorbeeld een grote vergaderkamer of huddle-room. De camera is draaibaar, alle functies zijn dan samengebracht op een intuïtief touchscreen. 


Van Hoof benadrukt dat Lifesize Cloud niet alleen gebruikt kan worden voor vergaderingen met twee of meerdere mensen. “Met recording en streaming functionaliteit is het uitermate geschikt voor corporate mededelingen, zoals financiële jaarcijfers of ten behoeve van cursussen en trainingen. Je kunt als monteur bijvoorbeeld meekijken, terwijl iemand anders je laat zien welk waarschuwingslampje duizend kilometer verderop brandt. Je kunt de videomeeting ook opnemen, om later terug te kijken. HR-afdelingen kunnen het gebruiken om met sollicitanten te praten en je kunt het inzetten voor webinars. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. En alleen al doordat je hotelkosten, reistijd en reiskosten uitspaart, heb je de abonnementskosten zo terugverdiend. Videoconferenties zijn niet langer alleen iets voor multinationals, iedereen heeft er baat bij.”


Lifesize maakte vijftien jaar geleden naam als fabrikant van HD-videosystemen en biedt sinds 2014 de cloudoplossing aan. Sinds de cloudoplossing op de markt kwam, gingen vele duizenden klanten uit de profit en non-profitsector overstag. Volgens Van Hoof is het systeem honderd procent veilig.“We krijgen weleens vragen over de veiligheid van de cloud. Bellen op je smartphone is onveiliger. De hele verbinding is met end-to-end encryptie beveiligd. Niet voor niets hebben we ook klanten uit de financiële wereld en de overheid.”


Feit

De cloudgebaseerde app van Lifesize werd speciaal ontworpen om uw hele bedrijf slimmer te laten communiceren. Nu kunt u met één muisklik tegen lage kosten met iedereen videobellen, in verschillende landen en op verschillende locaties. Lifesize biedt bekroonde conferentietechnologie voor doeltreffende samenwerking. We zijn al twaalf jaar marktleider voor videoconferenties en wonnen ruim vijftien vakprijzen in twee jaar tijd.

Delen

Journalist

Related articles