Weekly News

Victor Vilé, eigenaar van Premium Classics ZAKELIJKE MOBILITEIT

Victor Vilé over de toekomst van Youngtimers

Wat heeft de Youngtimer voor toekomst?

“In de huidige tijd waar het milieu centraal staat is een Youngtimer een zwaar onderschatte milieuvriendelijke keuze. Het in ere houden van een 15-jarige auto getuigt van duurzaamheid. Daarnaast is rijden op LPG is niet alleen financieel interessant, maar ook milieutechnisch; LPG is een bijproduct van de olie industrie en is het minst belastend voor het milieu. Bovendien vergen Youngtimers een geringere investering bij aanschaf en waar bij Youngtimers opties als lederen bekleding of een schuifdak al afgeschreven zijn, moet je daar bij aanschaf van een nieuwe auto flink op toeleggen.  Samen met de lage bijtelling voor privé gebruik valt exploitatie op jaarbasis voordeliger uit’’.


Wat voor klanten krijg je voor zakelijk gebruik?

“Dat varieert sterk. Zo hebben wij DGA’s die Youngtimer rijden maar ook voor hun medewerkers kiezen voor deze oplossing. Daarnaast ZZP-ers en professionals op het gebied van IT, accountancy etc. Keuzes variëren van BMW 5-serie tot Porsche 911 en van Mercedes C-klasse tot Audi RS6.”


Gouden tip voor iemand die een Youngtimer wil kopen?

“Koop bij een gevestigde en gespecialiseerde partij die gaat voor kwaliteit en continuïteit in jullie relatie! Gebruik je gevoel en als dat niet goed is, walk away.”

Delen

Journalist

Endie van Laar

Related articles