Weekly News

Vier business travel essentials

Voor iedere laptopgebruiker wat wils

Goede apparatuur tijdens het werk mag niet ontbreken, ook niet als je reist. De beveiliging van je apparaten, verdient zelfs nog wat extra aandacht.


Ter beveiliging van je gegevens kondigde Microsoft medio maart 2015 het platform Windows Hello aan. Dit is een biometrische authenticatie die gebruik maakt van vingerafdrukken en gezichtsherkenning om in te loggen. Daarnaast is het mogelijk een irisscan te laten maken. Wel is het nog nodig om voor elk van de biometrische identificaties een PIN aan te maken. Door Windows Hello wordt de interactie met je device persoonlijker. Daarbij heeft Microsoft een digitale assistent ontwikkeld, Cortana, waardoor personalisatie verder toeneemt. 


Wesley Akkerman, redactiechef voor onder meer Tabletsmagazine.nl raadt het gebruik van Windows Hello aan: “Jij bent uniek; er is niemand anders met jouw gezicht of vingerafdruk. Hierdoor is het een veilige manier om in te loggen.” Om je device te verdedigen tegen hackers, bespreekt Akkerman het nut van virusscanners: “Deze zijn wat mij betreft overbodig. Deze programma’s nemen veel werkgeheugen in beslag, waardoor je device langzamer wordt. Windows Defender en Malwarebytes zijn goede, gratis opties om je laptop, pc of tablet te beveiligen.” 


Hoor alleen het gewenste geluid

Het wordt steeds drukker en lawaaieriger om ons heen, waardoor je sneller afgeleid bent. Noise-cancelling koptelefoons sluiten je af van je omgeving. 


Noise-cancelling koptelefoons elimineren omgevingsgeluiden die ongewenst zijn, valt te zien op Getloud.nl. Zowel in-ear, on-ear als over-ear geven ze de mogelijkheid om niks meer van buitenaf te horen en je volledig af te sluiten van je omgeving. Hierdoor kun je tijdens je reis ongestoord genieten van de muziek die je luistert of van de film die je kijkt.


En dat is maar goed ook. Uit onderzoek blijkt namelijk dat lawaai niet alleen schade aan je oren aan kan richten, maar dat lange tijd blootgesteld worden aan lawaai ook het risico op een hartaanval of beroerte kan verhogen. Ook kan het erg vermoeiend zijn om constant ongewenst geluid te horen.


Door noise-cancelling kan het volume van je muziek naar beneden, waardoor er minder schade is voor je gehoor, maar je ongewenst geluid wel buitenhoudt. Noise-cancelling koptelefoons zijn in verschillende soorten en maten te vinden. Je persoonlijke voorkeuren voor design, kwaliteit van het geluid en het draaggemak zijn in verscheidene prijsklassen in te willigen.


Aan de koffer herkent men de reiziger

Koffers zijn er in alle soorten en maten, in verschillende kleuren en met variërende prijskaartjes. Hoe kies je nou de beste koffer? 

Verschillende factoren spelen een rol bij het aankopen van een koffer, zo is te lezen op Welkekoffer.nl. Het aantal keuzemogelijkheden is onder andere afhankelijk van de beschikbare bestedingsruimte. De aangeboden merken maken het mogelijk een budgetkoffer te kopen, of een luxeproduct aan te schaffen. Enrico Benetti levert koffers die goedkoop zijn en zonder enige poespas. Wanneer je gaat voor goede kwaliteit voor een acceptabele prijs, kom je bijvoorbeeld uit bij een merk als Samsonite.

De afstand en de duur van de te maken reis zijn medebepalend voor de keuze voor alleen handbagage of ruimbagage. Bij het maken van een lange trip, of een reis over grote afstand kom je snel uit bij ruimbagage. Het maximale aantal kilo’s is hoger bij ruimbagage, maar vaak betaal je een extra financiële vergoeding aan de luchtvaartmaatschappij en is het gemak om ‘even snel iets te pakken’ weg. Een keuze tussen soft- en hard-case koffers hangt af van de voorkeur in stevigheid, waar beide soorten koffers even zwaar zijn. 


Ik ga op reis en ik neem mee
Ik ga op reis en ik neem mee. Wat zijn dé handige snufjes die je als reiziger niet mag vergeten? We vroegen het aan Tessa aan de Stegge, managing director van Cherry LAB, een bureau dat zich bezighoudt met reis- en communicatietrends. 

“Na veel gereisd te hebben, zijn er meerdere dingen die ik erg handig vind. Op het moment kijk ik altijd even op de app Safety Maps. Dit is een app die ontwikkeld is om te kijken of je als reiziger ergens gevaar loopt. De input hiervoor komt van andere reizigers die op jouw plek van bestemming zijn geweest. Aan de hand van deze ervaringen bepaal ik of het een veilige bestemming betreft.”

“Laatst zag ik iemand in het vliegtuig wiens hoofd helemaal ingepakt was in een kussen. Dit was niet alleen om te slapen, maar het hield ook al het geluid uit de omgeving tegen. Verder is het duurzaam opladen van apparaten een ontwikkeling die steeds belangrijker wordt. Dit uit zich in het toenemend aantal aangeboden oplossingen op dit gebied. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid je telefoonaccu op te laden door middel van zonnecelletjes op een rugzak.“

Delen

Journalist

Bram Zeldenrijk

Related articles