Weekly News

Mirjam Marinus, Manager Marketing en HR bij Frieslandlease ZAKELIJKE MOBILITEIT

Werkgevers: Regel je mobiliteit!

3 Vragen aan Mirjam Marinus

Manager Marketing en HR bij Frieslandlease


Waar moeten werkgevers rekening bij houden bij het opstellen van een autoregeling?

“Stel, een werkgever neemt een werknemer aan en geeft deze een elektrische auto. Vaak wordt het oplaadpunt voor deze auto dan bij de werknemer geplaatst en dan moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met het oplaadpunt op het moment dat de werknemer het bedrijf verlaat? En hoe veel betaalt de werknemer voor zijn energie? De werkgever neemt de kosten voor het opladen vaak voor zijn rekening, dus ook daar moet je rekening mee houden bij het opstellen van de regeling.” 

 

Hoe kan het fietsgebruik onder werknemer gestimuleerd worden?

“De werkgever zou bijvoorbeeld een leasefiets beschikbaar kunnen stellen of een reiskostenvergoeding kunnen geven die gunstiger uitpakt bij het gebruik van de fiets in plaats van de auto. Ook helpt het om de werknemer inzicht te geven in het brandstofverbruik.”

 

Wat zijn de alternatieven voor bedrijven die fossielvrij willen gaan rijden?

“Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan rijden op groengas, waterstof, synfuel (blauwe diesel) of natuurlijk aan elektrisch rijden. De keuze om fossielvrij te gaan rijden lijkt lastig, maar er zijn voldoende alternatieven die niet leiden tot een kostenverhoging.”


Delen

Journalist

Related articles